24.04.2015 714

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz 1968 Gediz depreminden sonra Mevlütlü İlkokulu olarak Eğitim-Öğretime ilk defa açılmıştır. 1997 yılında 8 yıllık kesintisiz Eğitim-Öğretim hizmeti vermeye devam etmiştir. Zorunlu Eğitimin 8 yıla çıkmasının ardından köy halkının katkıları ile 3 katlı olarak yapılan yeni binada 2000/2001 Eğitim Öğretim döneminden itibaren Mevlütlü İlköğretim Okulu Müdürlüğü olarak eğitim vermeye devam etmiştir. 2008/2009 Eğitim—Öğretim döneminde Torunlu, Hacılı köyü öğrencilerinin taşınmasıyla birlikte Taşıma Merkezi olarak hizmete devam etmektedir.2009/2010 Eğitim—Öğretim döneminde Beylikli, Köseali ve Yağmurlar köyü öğrencileri taşıma kapsamına alınmıştır.2012-2013 eğitim öğretim yılında yeni yemekhane binası tamamlanmıştır.
Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanı yetiştirmeyi amaç edinen Mevlütlü İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime devam etmekteyiz.

Fiziksel Özellikleri:

Mevlütlü İlköğretim Okulu taşıma merkezi bir ilköğretim okulu olup; Salihliye 20 Km uzaklıktadır. Okulun arsa yeri Mevlütlü Köyü, arsa alanı 4355 m2, yapının arsada kapladığı alan 320 m2, toplam yapı alanı 960 m2, arsanın mülkiyeti maliye hazinesi, içme ve kullanma suyu mevcuttur. Bina üç katlı olup zemin katta idare odası, müdür odası, 2 derslik, öğretmenler odası,lavabo ve tuvaletler, Birinci katta dört derslik, lavabo ve tuvaletler, İkinci katta beş derslik, lavabo ve tuvaletler mevcuttur.